Creatieve videomarketing tijdens de lockdown door coronacrisis
Wat is zakelijk vloggen?
Creatieve videomarketing tijdens de lockdown door coronacrisis

Creatieve videomarketing tijdens de lockdown door coronacrisis

Tijdens de corona lockdown hebben veel ondernemers het zwaar. De gewone, dagelijkse werkzaamheden zijn niet meer als vanzelfsprekend en velen werken thuis. Tijd voor creatieve oplossingen dus! Wij vroegen ons netwerk via LinkedIn om de leukste oplossingen op het gebied van videomarketing met ons te delen. Hier kregen wij vele reacties op! De tien leukste initiatieven zetten wij hier op een rij.

De #10 leukste video oplossingen tijdens coronacrisis

 1. Survival pakketten

We beginnen meteen met een knaller. Helmink, een bedrijf in telecommunicatie, ging langs bij al haar medewerkers om een survival pakket uit te delen. De thuiswerkers werden verrast met een Corona ‘survival pakket’ als dank voor hun flexibiliteit. Een leuk detail: Alle pakketten werden gepersonaliseerd.

Collega Mathieu Daane ging op pad om de reacties vast te leggen. Dit leverde een paar prachtige beelden op.

 1. Pubquiz

Sinds de komst van COVID-19 schieten de online pub quizzen de grond uit. Een leuk initiatief voor alle thuisblijvers, maar nóg leuker als er een maatschappelijk doel achter schuilt. Jeroen Brouwer organiseert samen met zijn twee broers al jaren een benefiet pub quiz, waarmee hij cafés door het hele land steunt door geld in te zamelen. Het idee is simpel: je meldt je aan voor de quiz en geeft aan welk café je wilt steunen en met welk bedrag. Zo kun je je favoriete buurtkroeg een hart onder de riem steken.

 1. De Corona Keuken Cast

Live vanuit hun eigen keukentafel presenteren Paul van Liempt en Diana Matroos de ‘Corona Keuken Cast’. Deze online talkshow is dagelijks te bekijken en biedt haar publiek inspiratie en nieuws, gericht op de toekomst. Zij geloven dat als je je een betere toekomst voor kunt stellen, je hem ook waar kunt maken. Daarom wordt er niet achterom gekeken, maar vooruit. Een verfrissend initiatief met een positieve insteek!

 1. Virtuele workout

Ook de sportscholen hebben tijdelijk hun deuren moeten sluiten. Om geen leden te verliezen, bieden velen virtuele workouts aan. Virtuagym ondersteunt deze initiatieven, door een gratis online trainingsplatform te lanceren, genaamd Virtuagym@Home. Door deze oplossing, kunnen fitnessbedrijven volledig licentievrij hun trainingsservice blijven leveren. Een prachtig initiatief die er voor zorgt dat fitnessbedrijven door het hele land geen inkomsten hoeven te verliezen, of in het ergste geval hun deuren moeten sluiten.

 1. Online bezichtiging

Robin van den Brink, werkzaam bij Van der Hoek makelaardij, bedacht een creatieve manier om bezichtigingen door te laten gaan. Hij merkte dat steeds meer afspraken werden afgezegd uit angst voor besmetting van het virus. Om het bedrijf staande te houden, kwam hij met de oplossing: online bezichtigingen. Door de corona crisis gaat zoveel mogelijk digitaal, dus nu ook de bezichtigingen.

Van der Hoek makelaardij is blij met deze ontwikkeling. Er zijn per bezichtiging minstens 30 geïnteresseerden, wat betekent dat deze oplossing zeer effectief is.

 1. Politie Rotterdam

Veel mensen vragen zich af wat wel of niet geoorloofd is in tijden van corona. De politie Rotterdam komt daarom met informatievideo’s via Instagram. In deze video’s laten ze zien welke veranderingen er optreden en geven ze een kijkje achter de schermen van verschillende afdelingen.

Daarnaast geven ze ‘politieles’. Dit zijn afleveringen waarin steeds verschillende onderwerpen worden behandeld. Denk aan topics zoals ‘grooming’ (het online kinderlokken), nepwapens of 112-meldingen. Normaal gesproken werden deze voorlichtingen gegeven op verschillende scholen, maar in deze coronatijd verplaatst alles naar online.

 1. Fit met TeamNL Kids

Deze samenwerking tussen Squla en TeamNL stimuleert kinderen om te blijven bewegen in deze tijden van ‘homescholing’. Vaders en moeders zijn omgetoverd tot leraren en omdat ze daarnaast hun eigen werkzaamheden hebben, schiet de gymles er weleens bij in. Fit met TeamNL Kids neemt het stukje beweging over en laat de kinderen kennis maken met nieuwe sporten. Ze leren iedere schooldag een olympische sporter kennen en krijgen uitdagende challenges. En dit alles, gewoon vanuit de woonkamer.

 1. Studio on-the-go

Showcare en Strong Media bedachten ‘studio-on-the-go’. Deze rijdende studio filmt videoboodschappen op locatie. Je kunt ze overal heen laten komen om bijvoorbeeld promotionele video’s, essentiële nieuwsberichten of een videoboodschap aan relaties of medewerkers te laten opnemen. Hiervoor brengen ze hun eigen mini filmcrew mee die uiteraard bestaat uit niet meer dan 3 personen.

 1. Transavia

Eén van de bedrijven waar de werkzaamheden alles behalve normaal zijn, is Transavia. Voorlopig zijn alle vluchten t/m 6 mei geannuleerd en dit zorgt voor een hoop vragen. Zo willen reizigers weten of hun tickets omgeboekt kunnen worden, ze hun geld terug mogen vragen en er zijn zelfs reizigers gestrand in het buitenland. Transavia is daarom begonnen met het plaatsen van video’s via Instagram. Hierin is onder andere te zien hoe reizigers worden opgehaald in het buitenland en hoe er onderhoudt wordt gepleegd aan toestellen die aan de grond staan.

 1. Hallo Thuis

Stichting Philadelphia Zorg bedacht het online platform ‘hallo thuis’ voor alle bewoners van de zorginstelling. Op dit videokanaal worden er dagelijks workshops, leuke verhalen en grappige filmpjes gedeeld. Ook is er de mogelijkheid om zelf iets te delen. Dit platform is bedoeld om de cliënten te informeren en te vermaken. In deze rare tijd hebben de bewoners het zwaar genoeg en met deze dienst worden ze extra ondersteund en vooral afgeleid.

‘Coronaproef’ zakelijk vloggen

Ook wij van LEF Media spelen in op de markt. Om onze diensten ‘coronaproef’ aan te bieden, kwamen wij met de volgende oplossingen:

 1. ‘Corona proof’ Vloggen:

Een zakelijke vlog is dé manier om persoonlijk en uniek met je netwerk te communiceren. Een van onze vloggers komt bij jullie bedrijf op bezoek voor een vlogopname. Er worden een intro, interview (op afstand), sfeerbeelden en outro opgenomen. Voorbeelden zijn: maatregelen en acties rondom de corona crisis in beeld brengen, (nieuwe) producten/diensten presenteren.

 1. Presentatievideo:

Eén van onze ervaren presentatrices vertelt in max. 2 minuten over jouw bedrijf. Deze video wordt opgenomen bij ons op kantoor. Ook kun je er voor kiezen om de meest gestelde vragen te laten beantwoorden in deze video.

Binnen 1 werkweek heb je een kant-en-klaar gemonteerde video die gedeeld kan worden op jullie kanalen (per e-mail, social media, website). Voorbeelden zijn: maatregelen rondom de corona crisis uitlichten, Q&A video waarbij we de meest gestelde vragen & antwoorden behandelen.

 1. Zelf leren vloggen:

Wil jij jezelf graag ontwikkelen op het gebied van zakelijk vloggen? Doe dan mee met onze online cursus ‘zakelijk vloggen’ via Instagram. Tijdens deze cursus wordt er iedere dag een ander thema behandeld en aan het einde van de cursus publiceer jij je eigen zakelijke vlog! Schrijf je nu in en krijg direct toegang tot alle content.

Wil jij jouw verhaal delen door middel van zakelijk vloggen?

Als eerste zakelijk vlogbureau van Nederland helpen wij jou hier graag bij!

Bespreek de mogelijkheden