Daan van Leeuwen

Terug | Ons team

“Door te reizen en te werken in het buitenland ontdekte ik steeds weer nieuwe dingen over mezelf.”

Vroeger was ik altijd jaloers op mensen die vanaf kleins af aan al wisten wat zij wilde worden. Want toen ik een studiekeuze moest maken, had ik werkelijk waar geen flauw idee. Ik was gek op verhaaltjes schrijven en daarom is het de studie journalistiek geworden. Dit bleek een goede keuze te zijn, want mijn schrijfskills gingen vooruit, maar ik wilde meer! Daarom ben ik na deze studie Marketing & Communicatie gaan studeren en daar zat ik pas écht op m’n plek. Dat de combinatie journalistiek (en dan vooral teksten schrijven) en marketing een gouden combinatie zou zijn, had ik stiekem van tevoren niet bedacht.

Al tijdens m’n studie stroomden de aanvragen binnen. “Vyella, kun jij onze webteksten redigeren?” of “Vyella, hoe kunnen wij social media het beste inzetten?”. Wat begon als een vriendendienst, is uitgegroeid tot een eigen bedrijf. Met Online Jungle zorg ik ervoor dat op een strategische manier de online zichtbaarheid van jouw bedrijf vergroot wordt.

Naast dat ik de nodige uren per week achter m’n laptop spendeer, sta ik graag op de tennisbaan of met vriendinnen in de kroeg!

Met grote regelmaat krijg ik van mijn lieve tantes nog de verhalen over hoe ik vroeger ineens opstond en zei “ik ga een optreden doen!”. De passie voor presenteren zit dus al vanaf kleins af aan in mij.

Daarnaast ben ik altijd sportief geweest. Vanwege mijn passie voor sport, heb ik de opleiding Sport&Bewegen gevolgd aan het Albeda College. Na ruim twee jaar heb ik het besluit genomen om deze opleiding niet af te maken, het paste toch niet helemaal bij mij.

Ik heb toen de keuze gemaakt om tot mijn 21ste te werken aan wie ik ben en wat ik werkelijk wil bereiken. Door veel te reizen en te werken in het buitenland ontdekte ik steeds weer nieuwe dingen over mezelf.

Tijdens een surf-trip in Frankrijk kreeg ik van mijn vader een bericht doorgestuurd over de zoektocht #marinezoektvlogger. Als je deze wedstrijd zou winnen, mocht je een jaar lang op je eigen manier de Koninklijke Marine in beeld brengen. ‘Presentator worden’ was altijd een onrealistische droom, maar toen ik tot de laatste ronde van deze zoektocht kwam en van zoveel mensen om mij heen de bevestiging kreeg dat dit zo goed bij mij pastte, werd deze droom opeens realistisch.

Nu zijn we ruim twee jaar verder en mijn passie is alleen maar gegroeid. Ik heb onwijs veel geleerd en een gave ervaring meegemaakt, maar zoals ik mijzelf vaak heb verteld: “The sky is the limit”. Met mijn nieuwsgierigheid, blijf ik mezelf ontwikkelen.

Mijn lef moment? Het moment dat ik besloot te stoppen met mijn opleiding. Tot op heden ben ik erg blij en trots dat ik deze keuze heb gemaakt, want het heeft me gebracht waar ik nu ben.

Wil jij jouw verhaal delen door middel van zakelijk vloggen?

Daan legt het graag voor je vast!

Bespreek de mogelijkheden