Salim Harinck

Terug | Ons team

“Zo lang als ik mij kan herinneren heb ik een fascinatie voor alles met beeld en geluid.”

Als kleine smurf sprong ik als eerste op als er een spreekbeurt gegeven mocht worden, er een hoofdrol te verkrijgen was in de schoolmusical of als er iets te organiseren viel. Zo heb ik ongeveer in alle commissies gezeten die mijn middelbare school gekend heeft. Dat presenteren en organiseren zat er dus al vroeg in!

Tijdens mijn opleiding HBO Media- en Entertainment Management in Rotterdam greep ik elke kans aan om te presenteren of dit nu voor de camera of voor een groep mensen was. Maar ik ben ook een control freak, dus ik wil alles van A tot Z weten, zodat ik een verhaal écht goed kan vertellen. Dat komt omdat ik jouw bedrijf en de kijker serieus neem en die elementen samen zijn de formule om een boodschap over te kunnen brengen die binnenkomt en die raakt. Als kijker voel je het namelijk meteen als iemand maar wat vertelt of op leest, dan is het niet écht en oprecht en sla je de plank volledig mis.

Energiek, eerlijk, empatisch en enthousiast zijn mijn persoonlijke eigenschappen en deze kan je dus ook terug verwachten in onze samenwerking. Ik ga door het leven als vrolijke, sportieve en creatieve stuiterbal die overal mogelijkheden in ziet.

Mijn favoriete lef moment? Als 18-jarig meisje zonder cv of ervaring een ongevraagde pitch houden voor de eindredacteur van 3 op Reis om de nieuwe redacteur/producer te worden van 3 op Reis in Nederland en dat nog winnen ook.

Mijn naam is Salim, maar zeg maar Sa, dat doet mijn moeder ook altijd.

Zo lang als ik mij kan herinneren heb ik een fascinatie voor alles met beeld en geluid. Als mijn vader zijn typisch jaren 00’s videocameraatje pakte, stond ik als een speer op om te gaan dansen, zingen, verhalen vertellen, grapjes maken, alles om maar de aandacht te trekken. 

Op latere leeftijd ontdekte ik (gelukkig) dat een boeiende video niet alleen bestaat uit druk doen voor de camera, maar ook uit planningen, brainstorms, shot lists en montagetechnieken achter de camera.

Als editor ben ik binnen LEF verantwoordelijk voor de laatste stap in het productieproces. Het is mijn taak om uit een bak ruwe beelden een goedlopend verhaal te maken. Dit betekent in de realiteit meer dan enkel een script navolgen, dat geldt overigens voor alle stappen in ons productieproces. Aan mij de taak om de vlog zo te knippen dat kijkers geboeid blijven, en na afloop stiekem de vlog opnieuw willen kijken.

Door gebruik te maken van de principes van storytelling, zorg ik ervoor dat elke vlog jouw kernboodschap op een boeiende manier overbrengt.

 

Wil jij jouw verhaal delen door middel van zakelijk vloggen? Als zakelijk vlogger help ik jou hier graag bij.
Bespreek de mogelijkheden