Video + podcast

Vodcast

Wil je autoriteit claimen in jouw branche? Een vodcast (video podcast) is de ideale manier om je expertise breed uit te dragen. Bij LEF zetten we jouw visie in de schijnwerpers, zorgen we ervoor dat je van ongezien naar onvergetelijk gaat, en dat je impact nooit meer vervaagd. Benieuwd hoe?

Waarom video podcast?

In een wereld waar content koning is, biedt een vodcast je de troon. Het is de sleutel tot een diepere dimensie in storytelling, waar je verhaal niet alleen gehoord maar ook gezien wordt. Hier zijn de redenen waarom een vodcast een gamechanger is:

Meer diepgang in je verhaal:
Een vodcast nodigt uit tot een rijkere ervaring. Het is het perfecte medium om nuances te verkennen en je verhaal met alle facetten te vertellen. Waar woorden tekortschieten, vult beeld aan.

Verhoogde betrokkenheid:
Beelden blijven hangen, geluid resoneert. Combineer ze, en je hebt een krachtige tool in handen om je volgers en publiek te boeien. Een vodcast creëert een connectie die verder gaat dan traditionele media.

Maximale content uit één opname:
Efficiëntie ontmoet effectiviteit. Van één enkele opname haal je een schat aan content: volledige video’s voor de diepe duikers, audio voor de luisteraars en korte clips voor de snelle consument. Elke snippet draagt bij aan je zichtbaarheid en versterkt je boodschap.

Hoe kun je jouw vodcast inzetten?

Swipe!

Vergroot je autoriteit met expert interviews

Plan een serie interviews met experts in jouw branche. Ga het gesprek aan over de branche ontwikkelingen en deel jouw visie hierop. Hiermee vergroot je jouw autoriteit, bouw je aan nieuwe relaties met experts en creëer je content voor de lange termijn.

Verhoog betrokkenheid met medewerkers met een interne vodcast

Zijn jouw medewerkers niet altijd op kantoor? En kun je niet iedereen altijd even makkelijk bereiken? Deel de belangrijkste ontwikkelingen, jullie visie en fun momenten in een interne vodcast. Medewerkers kunnen kijken of luisteren wanneer het hen uitkomt. Zo kun je niet alleen iedereen makkelijker bereiken, maar ook iedereen beter betrekken!

Werk aan je personal brand met een persoonlijke vodcast

Is jouw personal brand belangrijk voor je? Bouw dit dan uit met je eigen video podcast! Betrek je volgers in wat je meemaakt, jouw visie en zet jezelf neer als expert.

Zelf een vodcast maken of uitbesteden?

In hoofdlijnen komt het volgende kijken bij een video podcast productie:

Format bepalen:
De ruggengraat van je vodcast. Hoe lang, hoe vaak, en in welke stijl? Dit bepaalt het ritme en de herkenbaarheid. Zonder een strak format geen strakke show.

Regelen & Rennen:
Planning is key. Wie, wat, waar en wanneer – het lijkt simpel, maar oog voor deze details is belangrijk. En die details, die vreten tijd.

Opnemen & Editen:
De magie van de opname. Hier draait het om de klik met de camera en de snit van de edit. Goed geluid en beeld zijn een must, geen mits.

Verspreiden & Veroveren:
Klaar? Lanceer! Op je site, socials, Spotify, overal. En dan? Promoten als een malle, want zonder zichtbaarheid geen luisterrijk.

 

Dus zelf doen vs. uitbesteden?

Bij LEF snappen we dat elke vodcastreis uniek is. Kies voor onze ‘Do it yourself’-service als je zelf aan de knoppen wilt zitten, maar wel wat LEF-coaching kunt gebruiken. Ga je voor ‘Done with you’? Dan pakken we samen de productie aan, jouw visie gekoppeld aan onze expertise. En voor de ‘Done for you’-service nemen we alles uit handen; jij levert de passie, wij de productie. Zelf doen of uitbesteden? LEF heeft de flexibiliteit voor elke keuze.

Ontdek onze Pro Vodcast Studio!

Onze werkwijze

Zo creëeren we jouw ideale video podcast!

Stap 1

Strategie & concept

Eerst zetten we onze creatieve petten op en brainstormen we over jouw verhaal. We schetsen het grote plaatje en bedenken hoe jouw vodcast de wereld gaat veroveren. Denk aan een mix van jouw visie en ons LEF!

Stap 2

Voorbereiding

Tijd om het concept te gaan realiseren! We plannen, scripten en regelen alles tot in de details. Van de gasten, de host, microfoons, tot de koffie – alles wordt voorbereid voor een vlekkeloze opnamedag.

Stap 3

Filmen

Lichten, camera, mic-check, actie! Dit is het moment waarop jouw verhaal tot leven komt. Ons team zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt voor de camera terwijl we elke gouden uitspraak vastleggen. Liever niet zelf voor de camera staan? Geen probleem, wij regelen de juiste podcast-host voor jouw show!

Stap 4

Monteren

Nu zijn onze video-masters aan zet. Knippen, plakken, kleuren, mixen – we transformeren de opnames in een vodcast die klinkt als muziek in de oren en eruitziet als een feest voor de ogen.

Stap 5

Distributie

Jouw vodcast verdient een publiek. We zetten het op de digitale podia waar jouw doelgroep al klaar zit om te kijken en te luisteren. Van YouTube tot Spotify, we zorgen dat je overal te vinden bent.

Stap 6

Promotie

Het is showtime! We plukken de meest boeiende momenten uit je vodcast en toveren ze om tot pakkende short-form content. Deze hapklare highlights delen we op je favoriete sociale kanalen, zodat je zichtbaarheid groeit en je publiek smacht naar meer.

Sparren over jouw vodcast?

Benieuwd wat een goede scheut originaliteit, creativiteit en lef voor jouw bedrijf kan betekenen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Larissa van Wieren

Video strateeg