Team

Lieke

“Als klein meisje droomde ik ervan om later mijn eigen bedrijf te hebben.”

LEF_Media_Lieke_van_der_Plas_oprichter_zakelijk_vloggen

Maak kennis met Lieke

Als klein meisje droomde ik ervan om later mijn eigen bedrijf te hebben. Als ik niet kon slapen dan tekende ik logo’s. Wat voor bedrijf dit moest zijn, dat wist ik nog niet. Wat ik wel wist, is dat ik op het podium staan heel leuk vond. Zingen, dansen én presenteren. Op mijn 22e wist ik mijn dromen waar te maken en richtte ik LEF op.

Ik zei mijn baan op en maakte mijn ondernemersdroom waar. Ik was jong, net afgestudeerd en had geen ervaring met ondernemen. Toch had ik het lef om een eigen bedrijf te beginnen in een nog onbekende markt: ik ging aan de slag als de 𝐞𝐞𝐫𝐬𝐭𝐞 𝐳𝐚𝐤𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐯𝐥𝐨𝐠𝐠𝐞𝐫 𝐯𝐚𝐧 𝐍𝐞𝐝𝐞𝐫𝐥𝐚𝐧𝐝.

Ik ben LEF gestart vanuit een passie voor presenteren, een flinke dosis nieuwsgierigheid en interesse in verhalen. Dat begon al op de basisschool. Iedere maandagochtend mocht ik luisteren naar de weekend-avonturen van klasgenootjes en mocht ik mijn eigen verhaal delen, ik vond het prachtig.

Verhalen verdienen een podium. Verhalen inspireren, motiveren en overtuigen. Ik geloof heilig in de kracht van authentieke storytelling. Vanuit deze kern zou ieder bedrijf zijn boodschap moeten communiceren. Dat is ook waarom een vlog (of video) juist zo’n krachtig communicatiemiddel is. Ik wil jou helpen lef te tonen door (met het bedrijf) jouw eigen podium te pakken en jouw verhaal te verspreiden. Want, 𝐣𝐨𝐮𝐰 𝐯𝐞𝐫𝐡𝐚𝐚𝐥 𝐢𝐬 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐩𝐚𝐬𝐬𝐢𝐞.

Mijn favoriete lef moment is het moment dat ik op mijn 17e het vliegtuig instapte naar Malaga in Spanje om daar een jaar de Spaanse taal te leren. Een presentatieklus in het Spaans, zou toch wel het ultieme lef-moment zijn.

Mijn motto is: een jaar niet geskied, is een jaar niet geleefd. Wat absoluut bovenaan mijn bucketlist staat, is met team op wintersport. Ik ben benieuwd wanneer ik deze droom mag waar gaan maken.

Lieke in actie