Blog

In 7 stappen naar effectieve short-form content!

Wat is short-form video?

Short-form video verwijst naar videocontent van korte duur, meestal minder dan 60 seconden. Deze video’s zijn vaak snel, dynamisch en kunnen variëren van grappig en creatief tot informatief en inspirerend. Hun doel? Jouw aandacht vastgrijpen en razendsnel een boodschap overbrengen.

Dankzij platforms zoals TikTok, Instagram Reels en YouTube Shorts zijn short-form video’s razend populair geworden, en daardoor onmisbaar in jouw contentstrategie! Wist je dat de gemiddelde persoon zo’n 2 uur per dag scrolt op deze platforms? Daar wil je met jouw video tussen staan!

Waarom is short-form video zo populair?

De populariteit van short-form video kan worden toegeschreven aan verschillende factoren. Dit zijn de 3 belangrijkste:

Passend bij de korte spanningsboog

In een wereld waar informatie overal aanwezig is en de aandacht van consumenten schaars is, biedt short-form video dé oplossing voor een korte spanningsboog door op een snelle en doelgerichte manier te communiceren.

Verbeterde zichtbaarheid

Short-form video’s zijn toegankelijk voor een breed publiek, omdat ze kort en eenvoudig te begrijpen zijn, zonder de noodzaak voor uitgebreide kennis of achtergrondinformatie. Hierdoor hebben ze een groot bereik en leiden ze tot meer exposure voor je merk.

Positieve impact op SEO

Videocontent wordt steeds belangrijker voor zoekmachine-optimalisatie. Het integreren van short-form video’s op je website of sociale media verbetert namelijk je SEO-prestaties, doordat zoekmachines zoals Google videocontent hoog waarderen en deze hoger rangschikken in zoekresultaten (say what?!).

Hoe creëer je effectieve short-form videocontent?

Het creëren van effectieve short-form video’s vereist strategie en creativiteit. We geven je 7 belangrijke tips:

  1. Ken je doelgroep: begrijp hun interesses en zorg ervoor dat je content relevant is voor hen.
  2. Focus op een duidelijke boodschap: houd het kort en krachtig.
  3. Wees creatief: experimenteer met verschillende formats, verhaallijnen, trends en hooks.
  4. Wees authentiek: Laat je merkpersoonlijkheid zien en wees oprecht.
  5. Wees consistent: werk volgens een vaste contentkalender én zorg ervoor dat je video’s de visuele stijl en tone-of-voice van je merk weerspiegelen.
  6. Maak gebruik van ondertiteling: voeg ondertitel toe om je boodschap duidelijk over te brengen (ook aan de mensen die kijken zonder audio).
  7. Optimaliseer voor platformen: pas je content aan voor specifieke platformen rekening houdend met het formaat, de lettertypes en de trends die op dat platform horen.

Wil je weten hoe wij deze tips hebben toegepast voor o.a. Dordrecht Marketing, waar het doel was om Dordrecht in de schijnwerpers te zetten? Ontdek het probleem waar zij mee te maken hadden en bekijk de video via de knop hieronder!

Wil jij aan de slag met short-form video's?

We plannen graag een call met je in, of komen gezellig bij je langs om de mogelijkheden voor short-form video's te bespreken!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Larissa van Wieren

Video strateeg