Brandvideo; geef jouw merkverhaal een podium!

Treed in de schijnwerpers en laat je klanten de ware essentie van jouw merk voelen, zien en beleven. Ontdek hoe onze brandvideo jouw verhaal vertelt en zorgt voor een onvergetelijke indruk!

Wat is een brandvideo?

Een brandvideo is een krachtig marketingmiddel dat de identiteit en waarden van je bedrijf communiceert naar je doelgroep. Het doel van de video is om kijkers te inspireren, te informeren en een connectie met je merk te laten voelen.

Benieuwd wat een brandvideo voor jouw organisatie kan betekenen? Onze lefhebbers staan altijd klaar om met je te sparren! Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Vraag offerte aan

De voordelen van een brandvideo

1. Het versterkt je merkidentiteit

Een branding video biedt de unieke kans om je missie, visie en kernwaarden op een boeiende manier te communiceren.

2. Het zorgt voor een emotionele connectie met je doelgroep

Door middel van beeld, muziek en storytelling komt jouw merkverhaal tot leven, waardoor de kijker zich meer verbonden voelt met je merk.

3. Het onderscheid je van concurrenten

Door jouw unieke eigenschappen en kernwaarden te gebruiken als basis voor je branding video, zorgen we ervoor dat je een authentieke positie hebt ten opzichte van je concurrenten.

Hoe kun je jouw brandvideo inzetten?

Website

Je brandvideo is een mooi middel om in te zetten op de eigen website. Dit kan door de video een prominente plek te geven in de header van de website of door de video te plaatsen onder een subkop, bijvoorbeeld onder ‘Over ons’.

Adverteren

Je brandvideo kan ook effectief worden ingezet voor advertentiedoeleinden. Aan het eind van de video kan een call-to-action button worden toegevoegd om de kijker bijvoorbeeld naar  je website te sturen.

YouTube

Na Google is YouTube één van de grootste zoekmachines. Vaak gebruiken consumenten dit platform tijdens hun zoektocht naar meer informatie. Het gebeurt regelmatig dat video’s van YouTube ook zichtbaar zijn tussen de zoekresultaten van Google. Reden om je brandvideo ook via dit platform onder de aandacht te brengen!

Recruitment

Je brandvideo kan zeer effectief zijn voor het werven van nieuw talent. Door de cultuur, waarden en werkomgeving van je bedrijf op een boeiende manier te presenteren, kun je potentiële kandidaten inspireren en aantrekken.

Salesgesprekken

Als accountmanager kun je vaak lastig de identiteit van het gehele bedrijf overbrengen. Je brandvideo is een professionele manier om de potentiële klant tijdens een salesgesprek kennis met je te laten maken.

Presentaties

Geef je een presentatie op een beurs of netwerkborrel? Dan start je je presentatie altijd met het voorstellen van jezelf én het bedrijf waarvoor je werkt. Begin je de presentatie met een brandvideo, dan heb je direct een goede binnenkomer!

Attract brandvideo

Inspiratie voor jouw brandvideo

Check it out!

Bekijk de brandvideo van uitzendbureau Attract om een idee te krijgen van hoe jouw brandvideo eruit zou kunnen zien! Door het teamwork én het enthousiasme van alle collega’s van Attract is het resultaat nog vetter geworden!

 

Onze aanpak voor jouw brandvideo

Stap 1

Voorbereiding

Tijdens een intake brainstormen we over de creatieve invulling van de brandvideo. We vertalen de informatie naar en creatief en doelgericht script. Voor de opnamedag nemen we nog even telefonisch contact op met alle betrokkenen, zodat iedereen klaar is om te stralen!

Stap 2

Filmen

Zodra het script goedgekeurd is en alle collega’s klaar zijn voor een onvergetelijke opnamedag, kan het filmen beginnen. We komen vaak met twee lefhebbers naar locatie, en zorgen dat de dag goed verloopt. De opnameduur hangt af van het soort video dat we maken.

Stap 3

Montage

Binnen twee weken ontvang je van ons de eerste versie van jouw brandvideo! Uiteraard is de edit in jullie eigen huisstijl, inclusief Nederlandse ondertiteling en een creatieve thumbnail. Kun je extra hulp gebruiken om jouw video online te boosten d.m.v. een campagne? We bespreken graag de mogelijkheden!

Let's talk!

Wil je jouw merkverhaal tot leven brengen? We plannen graag een call met je in, of komen gezellig bij je langs om de mogelijkheden voor een brandvideo te bespreken!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Larissa van Wieren

Video strateeg

Veelgestelde vragen

Wat is een brandvideo?

Een brandvideo is een korte video waarin jouw merk centraal staat. De video vertelt het verhaal van jouw merk en laat zien waar je voor staat. Het is belangrijk dat de video creatief en onderscheidend is, zodat deze blijft hangen bij je doelgroep en je onderscheidt van je concurrenten.

Wat kost een brandvideo?

De kosten van een brandvideo variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de arbeidsuren die nodig zijn voor de productie, de complexiteit en lengte van de video, en nog veel meer! Wil je een kostenindicatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking! We sparren dan samen over jouw vraagstuk en komen vervolgens tot een passende kostenraming!

Hoelang duurt een brandvideo?

Een brandvideo duurt gemiddeld tussen de 30 seconden en 2 minuten. Dit is meestal wat er nodig is om de eigenschappen en de waarde van jouw merk overtuigend over te brengen. Op zo’n manier dat de kijker jouw merk onthoudt en begrijpt wat het te bieden heeft.