Blog

Hoe krijg je jouw team mee op beeld?

Lukt het jou als marketingmanager niet om jouw collega’s mee op camera te krijgen? Waardoor jouw verhaal oppervlakkig en afstandelijk voelt, en je het pure verhaal niet kunt delen met je publiek? Terwijl jij als geen ander weet hoe belangrijk dat is. Geen paniek! Je bent niet de enige. Daarom deelt Larissa in deze blog 5 snelle tips om deze uitdaging voor eens en voor altijd te overwinnen. 

Tip 1. Creëer vertrouwen

De eerste stap is het bouwen aan vertrouwen. Geef jouw collega’s de ruimte om te wennen aan de camera, door oefensessies en trainingen! Zo geef je hen een extra beetje lef om voor die lens te gaan staan, hoe klein of groot die stap ook is. Het vertrouwen zal groeien naarmate ze zich comfortabeler voelen voor de camera.

Tip 2. Laat collega’s inspraak hebben

Laat collega’s eigen inbreng hebben in het proces, zoals het meedenken in onderwerpen, stijl en format. Dit zorgt voor extra betrokkenheid, waardoor ze nog enthousiaster worden om mee te doen! 

Tip 3. Maak de drempel zo laag mogelijk

Het hoeft geen Hollywoodproductie te zijn! Maak de drempel dus zo laag mogelijk. Het hoeft niet perfect en er hoeft ook geen hele cameracrew lang te komen met alle toeters en bellen. Het kan al door simpelweg je telefoon te pakken.

Tip 4. Benadruk de doelstellingen

Waarom wil je ze op beeld krijgen? Wat is het doel? Neem ze mee in een goed verhaal waarin de noodzaak naar voren komt. Zijn jullie op zoek naar nieuwe collega’s? Wat resulteert in minder werkdruk en meer werkplezier? Vertel dat ze! En benadruk de waarde van visuele content in de snel veranderende wereld. Hiervoor kun je bijvoorbeeld ook zelf een video opnemen en delen. Want zeg nou eerlijk, als je jouw collega’s overtuigt om mee te doen, dan moet je zelf ook mee doen. 

Tip 5. Maak er een onvergetelijke indruk van

Tot slot, en wat wij misschien wel het belangrijkst vinden; maak van de opnamedag een onvergetelijk feestje! Zorg voor een lunch, iets lekkers, regel een cadeautje, of doe een dansje. Beloon en erken de inspanning van je team. Positieve feedback zal hun vertrouwen vergroten en hen motiveren om door te gaan. Zo creëer je een groep ambassadeurs die jou elke keer weer willen helpen! 

Kortom, met geduld, vertrouwen, training en plezier zul je samen schitteren voor de camera. Dus, waar wacht je nog op? Zet die camera aan en laat een onvergetelijke indruk achter!